wtorek, 29 września 2015

Papryczki chilli w zalewie

Dla fanów ostrych papryczek, idealna zalewa. W zimowe wieczory, fanatycy ostrych papryczek uraczą się ich smakiem.


Składniki:
2 kg papryczek chili
2-3 duże cebule
  ziele angielskie
gorczyca

  Zalewa: 
1 szkl octu
 1,5 szkl wody
1 szkl cukru



Przygotowanie:

Papryczki oczyścić z pestek, przekroić na pół. Łyżeczkę gorczycy, 3-4 kulki ziela angielskiego wsypać na dno każdego słoika, paprykę włożyć do słoików. Składniki na zalewę wymieszać i zalewać każdy słoik do rantu. Słoiki zakręcić, w garnku umieścić na spodzie szmatkę, włożyć słoiki, zalać wodą do połowy słoików. Gotować 5 minut pod przykryciem.

1 komentarz:

  1. Doskonały dodatek do wielu potraw i dlatego warto ją mieć w spiżarni:)

    OdpowiedzUsuń