Dla fanów ostrych papryczek, idealna zalewa. W zimowe wieczory, fanatycy ostrych papryczek uraczą się ich smakiem.
Składniki:
2 kg papryczek chili
2-3 duże cebule
ziele angielskie
gorczyca
Zalewa:
1 szkl octu
1,5 szkl wody
1 szkl cukru
Przygotowanie:
Papryczki oczyścić z pestek, przekroić na pół. Łyżeczkę gorczycy, 3-4 kulki ziela angielskiego wsypać na dno każdego słoika, paprykę włożyć do słoików. Składniki na zalewę wymieszać i zalewać każdy słoik do rantu. Słoiki zakręcić, w garnku umieścić na spodzie szmatkę, włożyć słoiki, zalać wodą do połowy słoików. Gotować 5 minut pod przykryciem.
Składniki:
2 kg papryczek chili
2-3 duże cebule
ziele angielskie
gorczyca
Zalewa:
1 szkl octu
1,5 szkl wody
1 szkl cukru
Przygotowanie:
Papryczki oczyścić z pestek, przekroić na pół. Łyżeczkę gorczycy, 3-4 kulki ziela angielskiego wsypać na dno każdego słoika, paprykę włożyć do słoików. Składniki na zalewę wymieszać i zalewać każdy słoik do rantu. Słoiki zakręcić, w garnku umieścić na spodzie szmatkę, włożyć słoiki, zalać wodą do połowy słoików. Gotować 5 minut pod przykryciem.
Doskonały dodatek do wielu potraw i dlatego warto ją mieć w spiżarni:)
OdpowiedzUsuń