niedziela, 21 grudnia 2014

Warzywna zapiekanka

W sam raz na szybki  obiad czy na kolacje.

Składniki :
 1/2 cebuli
1 paczka Kraina Mrożonek - warzywa na patelnie
300g mięsa mielonego z indyka
330ml śmietany 30%
odrobina sera
olej
sól, pieprz
1 torebka ryżu

Wykonanie : 
ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, połączyć z mięsem mielonym i podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać mrożone warzywa, dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie zalać śmietaną i zredukować do gęstego sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i podpiec w 180 oC około 10-15 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz