Współpraca

piątek, 9 kwietnia 2021

Tagliatelle z tuńczykiem i szpinakiem

Coś dla fanów tuńczyka i szpinaku. Proste i szybkie danie jednogarnkowe.




Składniki :

pół cebuli
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżka oleju słonecznikowego Bio Czosnek SemCo 
4-5 kulek mrożonego szpinaku / można zastąpić świeżym 
250- 300 ml śmietany 30%
łyżka soku z cytryny
sól, pieprz do smaku

4 gniazdka makaronu tagliatelle 


Przygotowanie :
 
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju słonecznikowym.
Następnie dodajemy szpinak i dusimy, aż się rozmrozi. Dodajemy tuńczyka razem z sosem  i śmietanę.
Dodajemy 4 gniazdka makaronu i wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości makaronu.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, a także sokiem z cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz