Współpraca

sobota, 8 października 2016

Krem z cukinii i brukselki

Pyszna, gorąca i kremowa zupa idealna na jesienne wieczory.
Wystarczy kubek gorącej zupy koc i dobry film.

Składniki:
1 mała cukinia
4 ziemniaki
woreczek mrożonej brukselki około 400g - rozmrozić
mały por - część biała
1/2 małej cebuli
1 mała marchewka
1l bulionu
100ml śmietany
sól, pieprz do smaku
szczypta chilli

Przygotowanie ;
Cebule i por pokroić w kostkę i zeszklić. Cukinie, ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, brukselkę pokroić na mniejsze kawałki Dodać do cebuli i pora dolać bulion i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie zmiksować wszystko na gładki krem, doprawić do smaku. Zagotować. Dodać śmietankę - można dodać mniej według uznania.  Podawać gorącą, z grzankami lub ulubionym pieczywem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz