poniedziałek, 8 lutego 2016

Roladki z serem pleśniowym i papryką


Fajna alternatywa dla smakoszy roladek.  Wariant śmietany, papryki i sera pleśniowego najbardziej mi odpowiada. Gdy tradycyjne roladki wieją nudą, koniecznie wypróbujcie ten przepis  ;)



Składniki:
2 piersi z kurczaka
kostka sera pleśniowego
1 papryka czerwona
250ml śmietany 30%
opcjonalnie:
mąka, olej, sól, pieprz

Przygotowanie:

Piersi kroimy na 4 płaty.Paprykę kroimy w paski, tak samo postępujemy z serem.
 Rozbijamy pierś delikatnie i oprószamy solą i pieprzem. Następnie na brzegu mięsa układamy paprykę i ser- mięso mocno zwijamy w rulon.
Następnie obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia.
Gdy roladki będą zrumienione, tłuszcz odlewamy. Roladki zalewamy śmietaną, doprawiamy solą. Jeśli zostaną nam kawałki sera pleśniowego, również je wsypujemy do sosu.
Dusimy na małym ogniu do zredukowania sosu.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz