Nie za słodkie, lekko kwaśne. Małe, sypkie, nie za suche.. delikatne. Idealne do popołudniowej kawy.
Składniki :
2 szkl mąki
0,5 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl mleka
1 szkl oleju
2 jajka
4-5 łodyg rabarbaru
kruszonka:
1/4 kostki masła
1/2 szkl cukru
niepełna szklanka mąki
Przygotowanie:
Rabarbar umyć i obrać, pokroić na małe kawałki około 2 cm.
Składniki na kruszonkę zagnieść, by powstały grudki.
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Jajko, olej, mleko - wymieszać dokładnie. Składniki mokre dodać do suchych i wymieszać łyżką do połączenia. Napełnić papilotki, ułożyć rabarbar i posypać kruszonką. Piec 180*C przez około 20-25 minut.
Składniki :
2 szkl mąki
0,5 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl mleka
1 szkl oleju
2 jajka
4-5 łodyg rabarbaru
kruszonka:
1/4 kostki masła
1/2 szkl cukru
niepełna szklanka mąki
Przygotowanie:
Rabarbar umyć i obrać, pokroić na małe kawałki około 2 cm.
Składniki na kruszonkę zagnieść, by powstały grudki.
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia.
Jajko, olej, mleko - wymieszać dokładnie. Składniki mokre dodać do suchych i wymieszać łyżką do połączenia. Napełnić papilotki, ułożyć rabarbar i posypać kruszonką. Piec 180*C przez około 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz