Smaczna przekąska na wykorzystanie zalegających parówek. Znikają szybko, są w sam raz na kęs przy filmie czy nawet na przyjęciu.
1 opakowanie ciasta francuskiego
5 cienkich parówek
1 cebula
100g sera żókłtego
1 jajko
czosnek granulowany
pieprz sól
Przygotowanie:
Ciasto podzielić na kwadraty - tak by móc zawinąć w rulon parówkę.
Pokrojone ciasto oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, startym żółtym serem, rozłożyć pokrojoną w piórka cebulę i parówki przekrojone na pół i zawinąć w rulonik.
Blaszkę pokryć papierem do pieczenia, na to wyłożyć ruloniki. Posmarować na wierzchu rozmąconym jajkiem. Na wierzch można posypać serem.
Piec w temp. 180 stopni przez około 25 minut.
Podawać ciepłe z dipami lub ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz