Ryba z ketchupem? nigdy bym nie wpadła na takie połączanie ryby, ale sos słodko-kwaśny idealnie pasuje. Od paru lat ta ryba gości na naszym świątecznym stole. Potrawa dobra nawet na sylwestrową noc.
Składniki :
1 puszka
ananasów
4 cebule
½ szkl. Oleju
1 l ketchupu
międzychodzkiego
1,5kg pangi bądź innego filetu rybnego
- Panierka ;
4 jajka
3 szkl bułki
tartej
½ szkl mąki
Majeranek
Sol, pieprz
Czosnek granulowany,
½ szkl. oleju
Przygotowanie
:
Rybę rozmrozić
przyprawić majerankiem, sola pieprzem, olejem, pokrojoną w piórka cebulą.
Zostawić na całą noc.
Przyprawiona
rybę panierować (bez cebuli która była przyprawiona ryba) kolejno w jajku i
bułce tartej wymieszanej z mąką. Usmażoną rybę przekładać do naczynia. 3 cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pokrojonego w kostkę ananasa. Podsmażyć, dodać sok z puszki i ketchup. Wszystko przegotować i zalać ryby.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz