Współpraca

poniedziałek, 29 grudnia 2014

Ryba po węgiersku

Nie każdy lubi wytrawne potrawy na słodko. Kolejny przykład ryby również dobry na sylwestra  ;)



0,5kg ryby
4 szkl wody
1/2szkl octu
2/3 szkl. Oliwy
6-8 łyżeczek cukru
4 łyżeczki soli
4 łyżeczki słodkiej papryki
1 koncentrat pomidorowy
Ziele angielskie
Liście laurowe( 5-6 szt.)
Pieprz
Suszone owoce (morele, śliwki)
4 duże cebule

Przygotowanie :
Przyprawić i usmażyć rybę wg TEGO przepisu

Wodę, przyprawy( liście, pieprz, ziele angielskie, sol, cukier) zagotować, dodać pokrojoną w kółka cebule, owoce suszone i gotować około 30 minut
Oliwę, koncentrat paprykę słodką, zmiksować i dodać do  gotowanego wywaru. Zagotować, zalać usmażone ryby – można zalewać gorącym sosem.

Przygotować około 4dni przed podaniem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz