Współpraca

środa, 24 grudnia 2014

Kurczak w ogórku

 Składniki :
4 filety piersi z kurczaka
2 ogórki szklarniowe
0,5l śmietany
1/2szkl. mąki
czosnek granulowany
sól, pieprz

·   Przygotowanie ;

Filety dokładnie myjemy, osuszamy,przecinamy,  delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Następnie obtaczamy w mące i Obsmażamy na gorącym oleju.Smażymy 3-4 minuty.

Ogórki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, odsączamy. Filety przekładamy naczynia żaroodpornego i wsypujemy na nie starte ogórki. Wszystko zalewamy śmietaną. Posypujemy startym serem

Pieczemy w piekarniku w tem. 180*C  około 20-30 min.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz