Składniki :
4 filety piersi z kurczaka
2 ogórki szklarniowe
0,5l śmietany
1/2szkl. mąki
czosnek granulowany
sól, pieprz
2 ogórki szklarniowe
0,5l śmietany
1/2szkl. mąki
czosnek granulowany
sól, pieprz
· Przygotowanie ;
Filety dokładnie myjemy, osuszamy,przecinamy, delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą
i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Następnie obtaczamy w mące i Obsmażamy
na gorącym oleju.Smażymy 3-4 minuty.
Ogórki dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, odsączamy.
Filety przekładamy naczynia żaroodpornego i wsypujemy na nie starte ogórki. Wszystko
zalewamy śmietaną. Posypujemy startym serem
Pieczemy w piekarniku w tem. 180*C około 20-30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz