Współpraca

piątek, 20 marca 2015

Pasta z dorsza wędzonego

Szybka, pyszna i znika równie szybko, jak posmarowanie nią pieczywa.
Delikatna, czuć smak wędzonej ryby. Idealna na piątkową kolację.


Składniki :
1 dorsz wędzony
4 rzodkiewki
4 jajka
1 mała cebula
1 łyżka musztardy
2 łyżki majonezu
1 łyżka ketchupu
Sół, pieprz
garść startego żółtego sera
garść koperku




Przygotowanie :
Rybę obrać i oczyścić z ości, Rozdrobnić na mniejsze kawałki, rzodkiewkę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę,  Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę, Cebule obrać, równiez pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w jednej misce, dodać musztardę, ketchup, majonez, ser, koperek, Doprawić do smaku i wymieszać. Pastę schłodzić.




Wielki Post 2015

1 komentarz: