Szybkie, proste i smaczne. Dobra alternatywa dla tych, którzy nie mają czasu na gołąbki w kapuście.
Odpowiednik gołąbków zawijanych w kapuście choć tak naprawdę chyba w smaku dużo wspólnego nie mają. Są pyszne. Idealne rozwiązanie gdy znudziły nam się klasyczne mielone.
Składniki :
0,5 kg mięsa mielonego
1/4 główki kapusty
200 g bułki tartej
2 jajka
1 kostka rosołowa
1 cebula
mały słoiczek koncentratu
sól,pieprz
majeranek
mąka - do obtoczenia
olej - opcjonalnie
Przygotowanie :
Kapustę drobno poszatkować w kostkę.Cebule pokroi,c w kostkę: cebulę jajko- połączyć z mięsem mielonym.Wymieszać. Formować jak na kotlety mielone.
tak uformowane kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Przełożyć do brytfanny.
Kostkę rosołową rozpuścić w litrze gotującej wody dodać koncentrat i dobrze wymieszać.
Powstałym "sosem" zalać mięso. Dusić na wolnym ogniu około 10-15 minut.
Odpowiednik gołąbków zawijanych w kapuście choć tak naprawdę chyba w smaku dużo wspólnego nie mają. Są pyszne. Idealne rozwiązanie gdy znudziły nam się klasyczne mielone.
Składniki :
0,5 kg mięsa mielonego
1/4 główki kapusty
200 g bułki tartej
2 jajka
1 kostka rosołowa
1 cebula
mały słoiczek koncentratu
sól,pieprz
majeranek
mąka - do obtoczenia
olej - opcjonalnie
Przygotowanie :
Kapustę drobno poszatkować w kostkę.Cebule pokroi,c w kostkę: cebulę jajko- połączyć z mięsem mielonym.Wymieszać. Formować jak na kotlety mielone.
tak uformowane kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Przełożyć do brytfanny.
Kostkę rosołową rozpuścić w litrze gotującej wody dodać koncentrat i dobrze wymieszać.
Powstałym "sosem" zalać mięso. Dusić na wolnym ogniu około 10-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz